ImProvia-Hatenboerpost-1024x538

ImProvia Succes: Christian & Hatenboer-Water

Omschrijving

Hatenboer-Water is sinds 1906 in bedrijf. Ze zijn gespecialiseerd op het gebied van waterbehandeling. Hatenboer heeft een breed, actueel en geavanceerd scala aan producten, technische systemen en diensten. Met haar specialistische kennis, toegepast op eigen engineering en eigen ontwerpen, levert Hatenboer-Water een passende oplossing voor alle watergerelateerde problemen. Het project betreft ontwerp en bouw van een drinkwaterinstallatie voor de offshore. Deze installatie maakt van zeewater drinkwater.

Opdracht

Ik werkte aan een dosing unit voor chloor om dit toe te voegen aan het drinkwater. Chloor wordt toegevoegd om het water te ontsmetten, zodat er tijdens opslag voor langere tijd geen besmetting plaatsvindt door o.a. algen en bacteriën.

Oplossing

Ik werkte als project engineer aan dit project. De werkzaamheden hierbij zijn o.a. document control, documenten beheer, engineering van de technische installatie (P&ID’s ontwerpen, bepalen van componenten). Het concept ontwerp is samen met de projectleider van Hatenboer opgesteld, waarna het is uitgewerkt door het tekenaarsteam van Hatenboer.

Resultaat

Het resultaat is dat de installatie gebouwd kon worden door de productiefaciliteit van Hatenboer en levering op locatie kon plaatsvinden.Een mooi leerpunt uit de opdracht was het opstellen en beheren van procedures en documenten specifiek voor de offshore.

Reader Interactions

Top