ImProvia-Ice-Karting

Ice-Karting

Ter gelegenheid van de heropening van het vernieuwde circuit Zandvoort, reed Max Verstappen, Nederlands-hoop op een Formule 1 wereldtitel, in zijn Red Bull bolide een rondje over het verse asfalt. Niet wetende dat onze jongens van Team Houdijk, records hebben weggezet op de ice-kartbaan in Rucphen.

Twee weken geleden zijn onze engineers die werken (of hebben gewerkt) aan het project voor Houdijk gaan Ice Karten bij Snowworld in Rucphen. Dit idee ontstond naar eigen zeggen doordat iemand zei “dat we echt eens een keer gezellig met elkaar uiteten zouden moeten gaan”. De geur van verbrand rubber, gekoeld door de kunstmatige ijskristallen van het ijzige circuit van Rucphen zijn de ideale omstandigheden om competitieve gevoelens bij elkaar naar boven te krijgen.

Zo nam Danny, de woorden van F1-legende Ayrton Senna: “if you no longer go for a gap that does exist, you’re no longer a racing driver” erg serieus. Maar Erwin “de aandouwer” was toch de meester van de avond in het breed houden van zijn kart. De race bestond uit twee heats. Tijdens heat 1 bleek het racetalent in Michiel naar boven te komen. Nadat hij met de overwinning aan de haal ging, werd hij de te kloppen man in heat 2. Wie anders dan Jeroen is de aangewezen man om kartkoning Michiel van de troon te stoten. En met succes! Tijdens de tweede heat won Jeroen de race en zette zelfs de snelste tijd van de dag neer. Met 42.742 seconden werd hij de onbetwiste kampioen van de dag.

Tijdens de instructie werden tips en tricks gegeven, zo werd er verteld dat het verstandig was om met het vizier van je helm open te rijden, want in deze koude ijshal beslaat deze makkelijk. Alper, die deze waarschuwing zorgvuldig heeft overwogen, maar aerodynamica toch belangrijker vond, kwam met een zeer plaatselijke mistbank als laatste over de streep.

Maar, van hard werken krijg je honger. Na afloop zijn de heren gaan spidergrillen, waar vreemd genoeg geen spinnen bij aan te pas komen. Al met al was het een erg geslaagde avond

Reader Interactions

Top