Consultancy

Machineveiligheid CE

Om de veiligheid van machines en producten te waarborgen moeten deze voldoen aan de EU-richtlijnen. Hierbij is het van belang om kennis van richtlijnen en normen  te hebben  om de balans te vinden tussen  veiligheid, techniek en budget.

ImProvia heeft ervaren specialisten die het certificaat Certified Machinery Safety Expert (CMSE®) hebben behaald. Op basis van hun ruime ervaring met mechanische, elektrische, pneumatische en hydraulische systemen en industriële automatisering, hebben ze bewezen dat ze de experts zijn op het gebied van machineveiligheid.

Onze gecertificeerde specialisten beschikken over de kennis en expertise op het gebied van machineveiligheid en CE-markering voor zowel nieuwbouw als upgrading en aanpassing van bestaande machines.

Bekijk tooling

Explosie veiligheid & ATEX

Explosiegevaar kan zich in alle ondernemingen voordoen waar brandbare gassen, vloeistoffen of poeders worden gebruikt. Een poeder, gas, nevel of damp kan, gemengd met zuurstof uit de lucht, een explosieve atmosfeer vormen, waarbij een minimaal vonkje tot desastreuze gevolgen kan leiden. Om dit gevaar in te perken moeten componenten, elektrisch- en mechanisch, van de installaties in deze omgevingen voldoen aan de ATEX richtlijn.

Onze ATEX specialisten kunnen advies en ontwerp van installaties in explosie gevaarlijke zones leveren of certificering van ATEX componenten voor gebruik in deze zones verzorgen. Het is hierbij van belang om de vraag en wetgeving helder te krijgen en de juiste componenten conform de ATEX norm te ontwerpen en certificeren.

Bekijk tooling

Kwaliteit & Veiligheid

Organisaties die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan realiseren hogere rendementen dan bedrijven die hier geen tot weinig aandacht aan besteden. Dit is geen fabeltje, maar een feit. Zorg voor kwaliteit en veiligheid biedt nog meer voordelen: het beperkt (ver)storingen, faalkosten en ongevallen, het verlaagt de kosten die daarmee gepaard gaan, het verhoogt de productiviteit en resultaat en het waarborgt de continuïteit van uw organisatie.

De certificeringsspecialisten van ImProvia staan voor u klaar om uw organisatie te laten voldoen aan de gewenste kwaliteit- en veiligheidseisen. Doe een beroep op onze certificeringspecialisten voor o.a.:

  • ISO 9001, VCA of VCU, OHSAS 18001, AQAP, werkplekbeveiliging of iedere andere norm;
  • risico inventarisatie en -evaluatie;
  • taakrisico-analyse;
  • ontwikkelen van instructies;
  • opzetten van veiligheidsopleidingen en veiligheidsregimes;
  • geven van veiligheidstrainingen.

Bekijk tooling

Kennis Management

Ongestructureerde informatie zonder toegevoegde waarde leidt tot ergernissen en frustraties. Ons doel is uw bedrijfsinformatie en processen te optimaliseren met ‘Lean’ oplossingen middels ‘Kennismanagement’. Direct de juiste procedure bij de hand om probleemloos onderhoud uit te voeren of storingen op te lossen levert continuïteit van de bedrijfsvoering op. Met behulp van “kennismanagement” wordt actief gebouwd aan (bedrijfs)kennis en vaardigheden en dus ook aan de prestaties van medewerkers.

Onze kennisspecialisten zijn experts in de creatie, publicatie en het beheren van professionele informatie en documentatie. Uw probleem of vraag wordt door ons geanalyseerd en op pragmatische wijze komen we tot een passende oplossing. Bijvoorbeeld: toetsen van documentatie, het schrijven van handleidingen en instructies en het digitaliseren en structureren van informatie.

Momenteel werken enkele van onze kennismanagement experts bij opdrachtgevers van o.a. Rijkswaterstaat en in de industriële sector.

Bekijk tooling

Productie Automatisering

De veranderende wereld en het toenemende belang van technologische innovaties vormen het omvattende vraagstuk naar innovatieve producten en machines. Om mee te kunnen in deze trend, is het van groot belang om verbeteringen aan te brengen in producten en machines zodat een strategisch concurrentievoordeel behaald wordt.

ImProvia Industrial Projects & Automation is uw gespecialiseerde partner voor product- en machine ontwikkeling en het optimaliseren van productieprocessen. We ondersteunen onze klanten met het uitvoeren van productie verbeterprojecten, van business case tot implementatie, door op te treden als project regisseur en raadgevend ingenieursbureau.

Bekijk tooling

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Top